همایش  علمی فرهنگی گویش خوانساری

همایش علمی فرهنگی گویش خوانساری

12:33 1395/2/21

در آستانه برگزاری جشن روز خوانسار همایش علمی فرهنگی گویش خوانساری روز پنجشنبه 23 اردیبهشت ساعت 9:30 الی 12 در محل سالن اجتماعات پیام نور برگزار می گردد.

به نام او که نیکو صحبت را به ما آموخت

چند سال است ، روز دوم اسفند ماه به نام روز «انگاشتمون خوساری» معرفی می شود که شورای فرهنگ عمومی شهرستان این روز را در کنار روز خوانسار و روز حماسه و ایثار مردم خوانسار در تقویم فرهنگی شهرستان به ثبت رساند. حرکتی در جهت معرفی و شناساندن گویش خوانساری به خانواده ها و خصوصا نسل جوان این شهر در جهت حفظ و پاسداشت این میراث کهن و ارزشمند در عصر حاضر که با استقبال مردم خوانسار نیز واقع گردیده است.

معرفی و شناخت ریشه و جایگاه این گویش و زبان در طول تاریخ تا به امروز، نحوه ی صرف و نحو و اشکال افعال و واژگان آن، بیان و زنده نگه داشتن لغات، کنایه ها، ضرب المثل ها، متل های این گویش و نیز معرفی آثار ادبی، اشعار، داستانها، ترانه ها و نغمه های گویش خوانساری در قالبهای مختلف هنری، ادبی و علمی با محوریت کودکان، نوجوانان و جوانان شهر از برنامه های هر ساله ی این روز می باشد که نیازمند برنامه ریزی های تخصصی و مدون می باشد .

اما مراسم پاسداشت گویش خوانساری در اسفند ماه سال 1394 به علت همزمانی با انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان و نیز آغاز ایام فاطمیه و همچنین نزدیک شدن به سال جدید با نظر شهردار محترم و شورای اسلامی شهر، بنا بر درخواستهای مکرر بسیاری از مردم و خانواده های فرهیخته و اهل فرهنگ، هنر و ادب خوانساری که با توجه به موارد مذکور نگران نحوه ی برگزاری مراسم و برنامه های این روز و ضعف در کیفیت و تأثیرگزاری این مراسم در اسفند ماه سال 94 بودند، به اردیبهشت ماه سال 1395 انتقال یافت.

با این مقدمه باید بیان نمود که با توجه به اهمیت ترویج گویش خوانساری و پاسداشت این میراث معنوی گذشتگان ، در آستانه برگزاری جشن روز خوانسار همایش علمی فرهنگی گویش خوانساری با حضور اساتید برجسته علمی، ادیبان، هنرمندان ، فرهنگیان و تاثیرگذاران این گویش به صورت تخصصی برگزار می گردد.

این همایش روز پنجشنبه 23 اردیبهشت ماه ساعت 10 الی 12 در محل سالن اجتماعات دانشگاه پیام نور برگزار می گردد.

لازم به ذکر است که حضور در این همایش به صورت تخصصی و همراه با ارسال دعوتنامه می باشد.