13:50 1394/7/25

موارد ایمنی مربوط به هیئت های عزاداری در ایام سوگواری سید و سالار شهیدان، به هیئت ها اعلام گردید. در این اطلاعیه آمده است:

مسئولین محترم هیئت های مذهبی شهرستان خوانسار

باسلام و احترام:

شهرداری خوانسار ضمن تسلیت فرارسیدن ماه محرم و شهادت حضرت اباعیدالله الحسین (ع) از تمامی هیئت های مذهبی خواهشمند است نسبت به رعایت موارد ذیل در خصوص انجام تبلیغات ،همچنین رعایت نکات ایمنی در برق و گاز هیئت ها اقدام فرمایید.

1.از زدن هرگونه میخ و شیء فلزی به درختان جهت نصب پرچم و بنر خودداری نموده و فقط با سیم مفتولی و طناب نسبت به بستن اقدام نمایید.

2. زدن هرگونه داربست از طرف هیئت های مذهبی در میدان امام(ره) ممنوع می باشد.

3. سعی شود بنرها و تبلیغات محیطی هیئت خود را با نظر شهرداری در کل سطح شهر تعمیم دهید.

4. جهت نصب داربست در سطح شهر نیاز به اخذ مجوز کتبی از شهرداری می باشد.

5.سعی نمایید در نصب بنر و پرچم ، حقوق سایر هیئت های مذهبی حفظ شود.

6. نصب بنر و پرچم به چراغ های روشنایی خیبان های امام(ره) و آیت اله خوانساری ممنوع می باشد.

7. شبکه های برق عایق نیستند از نزدیک شدن به آنها پرهیز نمایید.

8. هنگام حمل و نقل پرچم های عزاداری شبکه های برق را در نظر داشته باشید.

9. نصب داربست های فلزی زیر شبکه های برق ممنوع و غیر ایمن می باشد.نصب پارچه های پرچم ها و علم های مخصوص عزاداری بر روی تابلوها و بست های برق دار هنگام حوادث، رسیدگی به اتفاقات را ناممکن می سازد.

10.داربست های فلزی برای برپایی خیمه های عزاداری در هنگام بارندگی، رخدادهای برق گرفتگی را دوچندان می سازد.

11.اگر با پرچم و علم های مخصوص عزاداری از عرض خیابان عبور می کنید شبکه هایی که از عرض خیابان گذشته است را مدنظر داشته باشید.

12.هر تاسیساتی که در زیر شبکه ها نصب می شود، باید با شبکه ها حداقل 3 متر فاصله داشته باشد.

13. عملکرد ناایمن در برخی از هیئت های عزاداری حوادث ناگواری را به همراه داشته است.

14. برای تامین برق سراپرده های مخصوص عزاداری حتما از برق کار متخصص استفاده کنید.

15. استفاده از کابلهاو سیم های تکه تکه ضریب رخدادهای ناایمن را به ویژه هنگام بارندگی چندبرابر می کند.

16. هنگامی که فاصله استاندارد در هنگام حمل پرچم های عزاداری رعایت نمی شود، خاموشی های گسترده و لحظه ای را به دنبال خواهد داشت.

17. برای ایجاد روشنایی در گذرها، مساجد، تکایا و سراپرده های مخصوص عزاداری از لوازم کم مصرف استفاده کنید.

18. نصب علم های ویژه عزاداری در حریم شبکه های برق در سالهای گذشته حادثه ساز بوده است.

19. تلفن 137 و 121 به صورت شبانه روزی برای راهنمایی غیرحضوری به درخواست های شما پیش بینی شده است.

20. به هیچ وجه بدون هماهنگی، از شبکه های برق برای تامین روشنایی محافل عزاداری استفاده نکنید.

بخشی از راهکارهای ایمنی استفاده از گاز طبیعی به ویژه در ایام محرم و صفر

1.آمادگی لازم برای قطع جریان گاز در شرایط اضطراری و آتش سوزی را داشته باشید و شیر اصلی گاز را با علائم مناسب مشخص کنید.

2. کنتور و رگلاتور به هیچ وجه نباید دستکاری گردند.

3. کلیه شیرهای بلا استفاده باید با درپوش مناسب مسدود شوند.

4. شیرهای قطع و وصل وسایل گازسوز می بایست سالم و دسته آن نصب شده باشد، به نحوی که بتوان جریان گاز را به راحتی از محل شیر قطع کرد.

5. استفاده لوله های آب در سیستم لوله کشی گاز مغایر اصول ایمنی بوده و بسیار خطرناک می باشد.

6. سیستم لوله کشی گاز باید کاملا محکم و استوار گردند.

7. لوله گاز نباید با سیم و یا کابل برق تماس داشته باشد.

8. هر انشعاب گاز باید فقط به یک وسیله گاز سوز اختصاص داده شود و از اتصالات و سه راهی در مسیر استفاده نشود.

9. جنس شیلنگ های گاز باید ازنوع تقویت شده و مقاوم در برابر حرارت، گاز و مواد نفتی باشد.

10. حداکثر طول شیلنگ نباید از 1/5 متر بیشتر باشد.

11. مسیر عبور شیلنگ نباید به گونه ای باشد که در مسیر تردد، در معرض ضربه و حرارت قرار گیردو از عبور دادن آن از دیوارهای سست زیر فرش یا درب و پنجره خودداری گردد.

12. شیلنگ ها باید با بست مناسب فلزی به شیرگاز و وسایل گازسوز متصل گردند.

13. قطر شیلنگ باید با قطر محل اتصال متناسب باشد.

14. پس از اتصال شیلنگ، عدم نشتی آن با آب صابون اطمینان حاصل گردد.

15. قبل از نصب وسایل گازسوز از بازبودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کنید.

16. از خارج نمودن دودکش از پنجره و یا از مجاور وسایل آتش گیر جدا خودداری گردد.

17. هروسیله درون سوز مثل بخاری و آبگرمکن باید دارای یک دودکش مناسب و مجزا باشد.

18. حداقل قطر دودکش وسایل گازسوزی مثل شومینه، آبگرمکن و بخاری های بزرگ 15 سانتیمتر می باشد.

19.از دودکش های خرطومی تحت هیچ شرایط استفاده نکنید.

20. انتهای دودکش باید مجهز به کلاهک H باشد.

21.همیشه از وسایل گازسوز استاندارد استفاده گردد.

22.دستگاه های گازسوز و دودکش آن ها باید در فاصله مناسبی از وسایل،افراد و ... قرار داده شوند که هنگام کارکردن ایجاد خطر و آتش سوزی نکنند.

23. حداکثر طول مسیر افقی دودکش ها از 80 سانتی متر نباید بیشتر باشد و حداکثر 2 زانو در مسیر دودکش قرار گیرد،لذا می بایست از عبور افقی و غیرمستقیم دودکش و زانوهای متعدد در مسیر دودکش جدا خودداری گردد.

24. هرگونه تغییر و تبدیل وسایل گاز سوز مغایر با اصول ایمنی می باشد.

25. استفاده از کپسول های گاز مایع برای وسایل گازسوز شهری و بالعکس خطرناک می باشد.

26.جهت مقابله با آتش سوزی هایی با منشاء گاز طبیعی موثرترین راه قطع گاز، اقدام به اطفاء حریق ، اطلاع به آتش نشانی(شماره تلفن125) و امداد گاز(شماره تلفن194) می باشد.

27.در صورت استشمام بوی گاز،جریان گاز را از شیر اصلی قطع، درب و پنجره ها را باز،برق را قطع نمایید و به واحد امدادگاز(شماره تلفن194) اطلاع دهید.

28. کپسول های آتش نشانی را به تعداد مناسب در محل های مورد نیاز به ویژه محل طبخ غذا قرار دهید و کارکنان با طریقه استفاده از آن ها بیشتر آشنا باشند.

29. مسیر خروج اضطراری و فرار را همیشه آماده نگه دارید.

30. پس از خاتمه نیاز، از خاموش بودن کلیه وسایل گازسوز اطمینان حاصل نموده و حتی الامکان شیرهای مصرف را بسته و با نوار تفلن و درپوش مناسب انتهای شیر را کاملا مسدود نمایید.