تقویم فرهنگی خوانسار رونمایی شد

22:39 1395/2/23

در همایش علمی فرهنگی گویش خوانساری که صبح پنجشنبه 23 اردیبهشت در محل دانشگاه پیام نور برگزار گردید تقویم فرهنگی خوانسار در قطع جیبی رونمایی گردید.

تقویم فرهنگی خوانسارکه در فرایند تولیدی خود، حاصل نتیجه 4 ماهه کارگروه علمی و پژوهشی واحد فرهنگی اجتماعی شهرداری خوانسار بوده با حضور استادان فرهنگی و علمی ادبی رونمایی گردید.

حسین تولایی استاد تاریخ و ناظر علمی این پروژه فرهنگی درخصوص معرفی تقویم فرهنگی خاطر نشان ساخت:از صفحه ابتدایی این تقویم که نوشته و نمونه خط استاد یداله کابلی خوانساری و همچنین شروع آن با ذکر دعای تحویل سال به خط استاد کابلی،می باشد معرف این تقویم است و به جرات میتوانم بگویم که در هیچ کدام از شهرستان ها و حتی شهرها یک چنین کاری صورت نگرفته است و این حرکت در نوع خود بی نظیر است.

وی عنوان کرد: ما سعی کردیم که در این تقویم تمامی مشاهیر از جمله عالمان، دانشمندان، شاعران، ادیبان و هنرمندانی که جزء مفاخر و تاثیرگذاران رشته خود هستند نام برده شود ، اما متاسفانه  برخی از آنها روز دقیقی برای زادروز یا رحلتشان در منابع تاریخی ذکر نشده بود که لاجرم نامی از ایشان نیامده است.

تولایی افزود: ضمن تشکر از شهردار محترم و کارگروه فرهنگی که 4 ماه وقت خود را صرف گردآوری، تدوین، طراحی و ویرایش این تقویم نمودند و لازم است عنوان کنم که در این تقویم سعی شده ، صفحاتی که مناسبت شهرستانی نداشت از امامزاده ها ، بقعه های متبرک ، اماکن گردشگری، خانه های تاریخی و قدیمی ، و صنایع دستی استفاده کنیم و حتی حوزه شهرستان را مد نظر و مبنای این پروژه قرار دادیم به عنوان مثال در خصوص فرش ذهنی بافت ویست یا تپه های دست کند روستای رحمت آباد در این تقویم مطالبی گردآوری و چاپ شده است .

ناظر و ویراستار علمی تقویم فرهنگی عنوان کرد: این تقویم اولین مبنای تولید یک دایره المعارفی برای خوانسارمحسوب می شود و به مرور زمان به صورت جامع و تکمیل می گردد که در نوع خود بی نظیر است.