اولویت اصلی آتش نشانی حفظ جان و مال شهروندان  می باشد

اولویت اصلی آتش نشانی حفظ جان و مال شهروندان می باشد

21:32 1395/4/27

مسئول ایستگاه آتش نشانی خوانسار در پی اتش سوزی مراتع در منطقه دربند شهرستان خوانسار توضیحاتی را ارائه نمود:

مهدی احمدی مسئول اتش نشانی خوانسار در مصاحبه با روابط عمومی شهرداری در خصوص حادثه آتش سوزی مرتع در منطقه دربند خوانسار در بعداظهر یکشنبه مورخه 27/4/95 اعلام نمود که اولویت اصلی عملیات های اتش شانی حفظ جان و مال شهروندان می باشد.وی عنوان نمود که شهرداری خوانسار با توجه به قانون که شهر های زیر 50000نفر جمعیت باید دارای یک ایستگاه اتش نشانی باشند ،دارای یک ایستگاه اتش نشانی با تجهیزات اولیه می باشد که دارای سه شیفت کاری میباشد که در صورت بروز حادثه تیم آماده به ایستگاه مراجعه مینماید.وی اعلام نمودکه  اطفاء حریق مراتع بعهده آتش نشانی نیست و در صورتی که متولیان امر از عهده حریق برنیایند ،وظیفه اتش نشانی است که به کمک منابع طبیعی رفته و جهت آبرسانی و اطفاء کمک نماید.

مهدی احمدی اعلام نمود که در در روز یکشنبه 27/4/95 نیز تیم آماده آتش نشانی جهت مانور آموزشی یکی از ارگانهای نظامی از ساعت 8:30 صبح در منطقه گلستانکوه اعزام شده بود که پس از اعلام حریق در مراتع منطقه دربند با هماهنگی که با منابع طبیعی شد مقرر شد تیم منابع طبیعی اعزام و در صورتی که از عهده اطفاء برنیامدند آتشنشانی را مطلع نمایند. در ساعت حدود 9:37از طریق منابع طبیعی اعلام شد که به کمک انها برویم که بلافاصله تیم دوم اتش نشانی از گلستانکوه به دربند اعزام شد که ورود تیم اتش شنانی به صحنه عملیات همزمان با ورود خودروی اتش نشانی بویین میاندشت انجام شده است..

اصل عملیات کنترل و جلوگیری از پیشروی و اطفاء حریق بنا به گفته شاهدان حاضر در صحنه توسط تیم اتش نشانی  خوانسار انجام شده است.و این تیم در ساعت 11:30 در ایستگاه مستقر کردید.

مسئول ایستگاه آتش نشانی اعلام نمود که به دلیل راههای صعب العبور و شیب زیاد دامنه کوه و وجود شیار ها و دره ها  خودروهای اطفائیه کمترین کارایی را دارند و بیشترین کاربرد را حضور نیروی انسانی  با پاشیدن خاک بر روی اتش را دارد که بجز از نیروهای اتش نشانی و دو سه نفر چوپان و گله دار ،چند نفر افراد حاضر فقط نظاره گر بودند.

مسئول ایستگاه آتش نشانی اعلام نمود که مجددا در ساعت 14:30 در ارتفاعات بالاتر در همان منطقه اتش سوزی رخ داد که فقط تیم اتش نشانی خوانسار حضور پیدا کرد و عملیات اطفاء را انجام و به ایستگاه بازگشت.

احمدی اعلام نمود که در اطفاء حریق مراتع خسارتهای سنگینی به خودروهای اتش انی وارد می شود که تا کنون هیچ گونه کمکی از طرف ارگانهای مربوطه و مدیریت بحران شهرستان انجام نشده است و می بایست این خودروها همیشه آماده خدمت رسانی به مردم شریف شهر خوانسار در حوادث احتمالی باشند ،هر چند که تمام تلاش شبانه روزی شهردار محترم و مجموعه آتش نشانی بر همین موضوع است.

مهدی احمدی آمار حوادث و اتش سوزیهای تیرماه خوانسار که منجر به اعزام آتش نشانی شده است را تار تاریخ 27/4/95 ،38 مورد اعلام نمود که در این میان بیشترین سهم مربوط به اتش سوزی مراتع 17 مورد ،آتش سوزی باغ 8 مورد ،آتش سوزی خرمن گاه 5 مورد ،آتش سوزی انبار کاه 1 مورد ،تصادف و واژگونی خودرو 1 مورد و عملیات مارگیری را 6 مورد اعلام نمود.

در پایان مصاحبه ایشان اعلام نمودند که در صورت راه اندازی و به کارگیری خودروهای آتش نشانی موجود در شرکت تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی خوانسار علاوه بر خدمت رسانی به مردم شریف روستاها ،کمک بزرگی به اطفاء حریق مراتع خواهد شد و کمتر شاهد آتش سوزی های گسترده در مراتع خواهیم بود.

و درخواستی که از مرم داشتند که با توجه به افزایش دما در این فصل سال و با توجه به پوشش گیاهی منطقه در برافروختن اتش در دامنه طبیعت دقت لازم را داشته باشند و کامل اتش را با اب سرد و خاموش نمایند.

از حاشیه های جالب مصاحبه با مسئول آتش نشانی و تنظیم خبر وقوع دو فقره اتش سوزی یکی در کوچه امامزاده احمد (ع) در منازل قدیمی و تخریب شده و دیگری آتش سوزی مراتع روستای ارجنک بود که اتش نشانان حضور پیدا کرده و هیچ یک از ارگانهای موظف حتی  در صحنه نیز حاضر نشدند و بعد از بازگشت اتش نشانان پای درد دل انها با بت کم لطفیها نشستیم..

* بازنشر اخبار با ذکر منبع بلامانع است.