هشدارهای ایمنی

13:8 1395/9/11

با توجه به توصیه های مرکز هواشناسی استان اصفهان و بارش برف و باران و کاهش دمای هوا هشدارهایی در خصوص چگونگی رانندگی در باران و صرفه جویی در مصرف گاز منتشر می گردد.

چگونگي رانندگي در شرايط بارندگي

شروع بارش باران، ‌خطرناك‌ترين وضعيت را براي جاده و خودرو بوجود مي‌آورد زيرا قطرات باران، با گرد و خاك و ساير آثار باقيمانده از لاستيك و روغن وسايل نقليه موجود در خلل و شكاف آسفالت تركيب شده و سطح لغزنده‌اي را بوجود مي‌آورد كه ممكن است به چشم ديده نشود. به همين دليل اصطكاك خودرو با جاده كم مي‌شود و احتمال سر خوردن خودرو، افزايش مي‌يابد. بنابراين با شروع بارش باران، ضروري است كه از سرعت خود بكاهيد و تا هنگامي كه آب در سطح جاده جاري نشده، اين حد سرعت را حفظ كنيد. به هر حال، در اين شرايط جوي؛ سرعت خودرو بايد كمتر از سرعت آن در جاده خشك باشد. البته توجه داشته باشيد هنگامي كه آب زيادي در سطح معابر جاري مي‌شود، چنانچه با سرعت زياد وارد آن شويد، آب موجود، ميان جاده و لاستيك قرار مي‌گيرد و اصطكاك شما با جاده را به صفر نزديك مي‌كند. در اين حالت، خودروي شما روي قشري از آب حركت مي‌كند.

پس با سرعتي يكنواخت حركت كنيد. در پيچ‌ها از سرعت خودرو بكاهيد و در كم كردن سرعت، از ترمز ناگهاني و برداشتن پا از روي پدال گاز يا فشار دادن آن به طور ناگهاني بپرهيزيد.

آنچه مشخص است اين‌كه در سطح لغزنده و هنگامي كه سرعت خودرو زياد است، بايد از تغيير دنده (از سبك به سنگين)‌، پرهيز كرد.

براي جلوگيري از تصادفات، خطرات و مشكلات ناشي از سفرهاي زمستاني و رانندگي در شرايط يخ و برف، بايد به نكات ذيل توجه كامل داشت. اما قبل از هر گونه سخني، لازم است كه بگوييم، چون يخ و برف باعث سر خوردن و موجب بروز مشكلاتي در رانندگي مي‌شود، لذا براي ايجاد اصطكاك بيشتر بايد از لاستيك‌هاي يخ‌شكن يا زنجير چرخ استفاده كرد.

1ـ با سرعتي كمتر از زماني كه جاده خشك است، حركت كنيد و خودرو را در حركت، ثابت نگه داريد.

2ـ در پيچ‌ها با دقت و به آرامي، گردش كنيد.

3ـ از گردش و انحراف ناگهاني، خودداري نماييد و از ترمز كردن ناگهاني، بپرهيزيد.

4ـ از فشار دادن ناگهاني پا روي پدال گاز يا برداشتن فشار از روي آن،‌ خودداري كنيد.

5ـ از سرعت زياد در معابر يخ زده و هواي برفي بپرهيزيد بخصوص وقتي كه راه داراي دست‌انداز باشد.

6ـ از رانندگي در لبه راه‌ها يا شانه‌هاي راه، خودداري كنيد.

توصیه های مهم در ارتباط با صرفه جویی در مصرف گاز طبیعی:

1.در انتخاب وسایل گاز سوز به علامت استاندارد و برچسب رده انرژی آن توجه شود، هر قدر به رده A یا سبز نزدیک تر باشد پربازده تر خواهد بود.

2.وسایل گاز سوز را در حد و اندازه متناسب با نیاز انتخاب کنید، برای یک اتاق 3در4 مترمربعی یک بخاری 6000 کیلوکالری بازده کفایت می کند.

3. از وسایل گازسوز برای مصرف مربوط به خود استفاده کنید. استفاده از اجاق گاز برای گرمایش علاوه بر خطرات سنگین جانی مصرف بیهوده و زیاد گاز را در بر دارد.

4. هیچ گاه از وسایلی که تبدیل شده از مصرف سوخت های دیگر به گاز طبیعی می باشند به ویژه بخاری های نفتی به گازی استفاده نکنید زیرا علاوه بر مصرف بیهوده بسیار خطرناک است.

5. وسایل گاز سوز را توسط افراد متخصص و با صلاحیت بطور مرتب و حداقل هرسال یکبار مورد بازدید و تمیز کاری قرار دهید، تنظیم شعله و تمیز بودن محفظه سوخت موجب مصرف گاز کمتر و انرژی بیشتر خواهد شد.

6.وسایل گازسوز را در محلی نصب کنید که به مقدار کافی هوای تازه برای سوخت کامل وجود داشته باشد.ترکیب هر مترمکعب گاز طبیعی با 10 تا 15 مترمکعب هوای تازه، سوخت کامل و ایمن خواهد بود.

7. هنگام استفاده از اجاق گاز برای پخت غذا از شعله مناسب استفاده کنید، قراردادن ظروف کوچک روی شعله بزرگ علاوه بر خطر آتش سوزی موجب هدر رفت انرژی می گردد.

8. فضاهایی از ساختمان مانند اتاق را که می توانید در زمستان استفاده نکنید، با بستن درب جدا کرده گرم نکنید.

9. از پنجره های دوجداره استفده کرده و در صورتی که هوای کافی از دریچه های دائمی به ساختمان وارد می شود پنجره های معمولی را درزبندی کنید.

10. در هنگام ساخت بنا به عایق کاری سقف، دیوارها و کف ساختمان توجه داشته باشید در حفظ گرمای ساختمان و جلوگیری از انتقال سردی هوا به داخل تاثیر قابل توجه دارد.

11. روزهای آفتابی زمستانی از نور خورشید و گرمای ان با کنار زدن پرده ها در داخل ساختمان استفاده کنید و شب ها پرده ها را بسته، مانع ورود سرما شوید.

12. از ناقص سوزی که نشانه آن قرمز یا زردرنگ بودن شعله است جلوگیری نمایید این وضعیت علاوه بر مصرف زیاد گاز و بازده کم، خطرات جانی سنگینی در پی دارد.

13. در فصل سرد زمستان با پوشیدن لباس مناسب در منزل و محل کار و کم کردن درجه بخاری یا شوفاژ ضمن صرفه جویی در مصرف گاز با توجه به محدودیت ها، امکان بهره مندی همه هموطنان خصوصا در مناطق سردسیر را از این انرژی فراهم نمایید.

14. در هنگام مسافرت بخاری ها را خاموش کرده و بهتر است شیر اصلی گاز را ببندید، این اقدام علاوه بر صرفه جویی در مصرف گاز، پیشگیری از خطرات می باشد.

15. دمای آبگرمکن و شوفاژ را بین 50-60 درجه سانتیگراد قرار دهید و در موتورخانه ها از سیستم کنترل هوشمند مجهز به سنسور دمای محیط وبا قابلیت برنامه ریزی هفتگی، روزانه و ساعتی استفاده کنید.

16. برای کنترل دمای اتاق روی رادیاتورها شیر ترموستاتیک نصب کرده، هر اتاق را به اندازه نیاز تنظیم کنید.

17. لوله های رفت و برگشت آب رادیاتورها و موتورخانه ها را عایق بندی کنید.

18. منبع آب شوفاژ را با پشم شیشه یا سایر مواد موجود عایق بندی کنید.

19. حتی الامکان از شومینه که مصرف گاز آن زیاد و راندمان آن کم و از سطح ایمنی کمتری برخوردار است استفاده نکنید.

20. نصب سر شیر مخصوص روی شیر آب آشپزخانه موجب صرفه جویی د ر مصرف آب و هدرنرفتن انرژی صرف شده برای گرم کردن آب می شود.

21. از لوازم گازسوز فرسوده استفاده نکنید زیرا علاوه بر خطرات جانی و مالی، گاز بیش از اندازه مصرف می کند.

22. از گرم نگهداشتن ساختمان های اداری در روزهای پایان هفته و تعطیل خودداری کنید.

23. اگر از اتاق خواب در طول روز استفاده نمی کنید بخاری آن را خاموش کرده یک ساعت قبل از خواب روشن کنید.

24. بخاری را در جای مناسب در اتاق نصب کنید تا فضای شما گرم تر و مصرف گاز کمتر شود.

درصورت استشمام بوی گاز در ساختمان فورا

-شیر اصلی گاز را ببندید.

- جریان برق را از کلید اصلی خارج از محل وجود گاز قطع کنید.

- افراد خانواده را از محل آلوده به گاز خارج کنید.

- پنجره ها را باز و با حوله مرطوبگاز به آرامی از محل خارج کنید.

- به امداد گاز با تلفن 194 یا شماره روی قبض یا سازمان محترم نظام مهندسی اطلاع دهید.