رحلت آیت اله سیداحمد صفایی خوانساری

10:6 1395/9/23

بنا بر تقویم فرهنگی خوانسار امروز سالروز رحلت آیت اله سید احمد صفایی خوانساری است. تولد وی به سال 1290 قمری در خوانسار می باشد. تا بیست سالگی نزد شیخ محمدحسین خوانساری و آخوند ملامحمد علی خوانساری که از اساتید آن روز خوانسار بودند ،درس خواند

مرحوم مبرور آیت اله سید احمد صفایی خوانساری از علماء بزرگ خوانسار است که نسب شریفش با 29 واسطه به حضرت حسین الاصغر بن امام زین العابدین (ع) می رسد.تولد وی به سال 1290 قمری در خوانسار می باشد. تا بیست سالگی نزد شیخ محمدحسین خوانساری و آخوند ملامحمد علی خوانساری که از اساتید آن روز خوانسار بودند ،درس خواند.درسال 1310 به حوزه علمیه اصفهان رفت تا ازاساتید بزرگ آنجا استفاده کند.بدر طی 12 سال سکونت در اصفهان، از اساتیدی همچون:آخوند ملامحمد کاشی ،جهانگیرخان قشقایی، ، آمیرزا هاشم چهارسوقی خوانساری و شیخ محمد تقی نجفی مسجد شاهی،آقایان درچه ای،بروجردی و کلباسی ،بهره مند گشت و سپس به نجف اشرف رهسپارو نیز در آنجا شاگرد ملامحمد علی امامی خوانساری،سید ابوتراب خوانساری،آیت اله شریعت اصفهانی و.... بود.

آسید احمد صفایی مدتی نزد علمای بزرگ نجف به مدارج عالی علم و عمل رسید و به خوانسار مراجعت و مرجعیت عامه پیدا نمود و مدت چهل سال خدمات بزرگ و تالیفات زیادی از خود به یادگار گذاشت که خود وی استنساخ و تصحیح کرده است و در 14 ذی العقده 1359 قمری در خوانسار وفات نمود.

برخی از تالیفات وی بدین شرح می باشد: رسالات متعدد در حجیّت قطع،حجیّت ظنّ. اجماع، رساله در عدالت، تاریخ خوانسار،کشف الاستار عن وجه الکتب و الاسفار و.....