پوشش عملیاتی بیش از 40 مورد عملیات اطفای آتش سوزی از سوی آتش نشانان خوانسار

18:56 1399/9/1

آتش نشانان و تیم های امداد و نجات آتش نشانی در آبان ماه نسبت به پوشش ۴۰ عملیات امداد و نجات و اطفای آتش سوزی شرکت داشتند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری خوانسار ، مهندس محسن جاپلقی مسئول آتش نشانی خوانسار با اشاره به اینکه علت وقوع این حریق‌ها عموما عامل انسانی است، تصریح کرد: آتش‌سوزی‌های امسال نسبت به سال گذشته بیشتر بود، با توجه به بارندگی‌های خوبی که زمستان و بهار داشتیم، حجم پوشش گیاهی این مناطق نیز نسبت به سال‌های قبل گسترده‌تر شده و این موضوع به آمار حریق‌های مراتع و باغات نسبت به سال‌های گذشته افزوده است.

وی افزود: حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد حریق‌های گزارش شده به دلیل سهل انگاری مردم و خطاهای انسانی اتفاق افتاده است، در بیشتر عملیات‌هایی که نیروهای آتش نشانی به محل اعزام شدند محل وقوع حادثه مراتع و باغات بوده است و بیشتر مواقع خود باغداران سبب ایجاد آتش‌سوزی در مراتع و باغات شده‌اند.

جاپلقی تصریح کرد: به دلیل اعتقاد به افکار غلط از جمله اینکه با سوزاندن علف‌ها، خاک مجدد بارور می‌شود یا به خاطر فراری دادن حیوانات مزاحم یا پاکسازی محیط از وجود گزندگانی مانند مار و عقرب، باغداران اقدام به آتش زدن علف‌های خشک در مراتع و باغات خود می‌کنند.

مسئول آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری خوانسار ادامه داد: متاسفانه کنترل آتش از اختیار باغداران خارج شده و گسترش حریق را به دنبال دارد و این موضوع خسارات زیادی را در بر دارد که حتی در بعضی از حریق‌ها چندین باغ و مرتع دیگر نیز درگیر یک آتش‌سوزی که منشا جزیی داشته، می‌شوند.

جاپلقی با اشاره به اینکه حریق‌ها خسارت جانی نداشته، افزود: خوشبختانه تاکنون حریق‌های اتفاق افتاده، مصدومی نداشته، ولی خسارات مالی زیادی برای باغات و مراتع داشته است که علاوه بر این خسارات مالی برای باغداران، به محیط زیست نیز آسیب و خسارت وارد شده است.